SEO Göteborg

Söker du efter någon som kan hjälpa dig med SEO i Göteborg? Då kan vi på Gausel Digital meddela dig att du har kommit helt rätt. Varmt välkommen till oss! De flesta av våra kunder håller till eller har sitt företag i Göteborg. Det gör att vi har en nära anknytning till våra kunder och oftast besöker eller fördjupar oss i verksamheten. 

 

Göteborgsregionen huserar strax över 105 000 företag och mer än hälften av dessa företag jobbar eller har en tydlig strategi kring hur de skall arbeta med sökmotoroptimering (SEO). De större företagen i regionen jobbar aktivt med att synas högst upp på Google med deras viktigaste sökord. Men de flesta mindre företagen gör tyvärr inte det. Vilket gör att de mindre företagen går miste om enorma mängder av relevant trafik till deras hemsidor. Och därmed går de också miste om potentiella kunder som letar efter deras produkter eller tjänster. 

 

Det är aldrig försent att börja satsa på SEO och vi rekommenderar att du börjar redan idag om du inte redan har gjort detta. Fyll i formuläret så kommer vi att höra av oss så snabbt som möjligt för att hjälpa dig med en första grundläggande analys. Se till att ditt företags produkter och tjänster syns när man gör en sökning i Göteborg.

Kontakta oss

Tack för ditt meddelande!

Få hjälp med SEO för dig som jobbar i Göteborg

Oavsett om du driver ett eget företag som ägare eller om du jobbar som marknadskoordinator på ett större företag är du varmt välkommen att höra av dig. Som SEO-specialister får vi oftast frågor om strategier och implementeringar kring arbeten som har med sökmotoroptimering att göra. Detta innan vi ens fått beställning på uppdraget. Anledningen till detta är för att de som kontaktar oss oftast har frågor eller funderingar de behöver reda ut innan de vill ha konkret hjälp. 

 

Längre ner på denna sidan kan du få en snabb överblick över de frågor vi brukar få gällande sökmotoroptimering och vad man behöver tänka på. De flesta frågorna kretsar kring vad det kostar och hur man konkret skall genomföra ett arbete för att hamna högst upp. Du kan själva välja att hyra in oss löpande som externa konsulter eller bara genom att beställa ett uppdrag anpassat efter önskemål. 

 

Ett urval av kunder från Göteborgsregionen som har har hjälpt med digital strategi och SEO:

tull.jpg
SBP Nordic Logo PNG_edited.png

Bli mer lönsam genom att satsa på SEO i Göteborg

Det finns få digitala kanaler idag som är lika lönsamma och effektiva som sökmotoroptimering (SEO) och sökmotormarknadsföring (SEM). Genomför du rätt analyser och implementeringar kommer du att hamna högst upp på sökningarna på de tjänster och produkter som ditt företag erbjuder. Den främsta anledningen till att SEO är så lönsamt, är på grund av att du som företag inte behöver betala Google något för att synas i de organiska sökresultaten. Man kan säga att SEO är raka motsatsen till annonsering. Genom annonsering betalar du för att synas. Genom SEO kommer du att synas ändå. Men det kräver att du genomför rätt åtgärder för att hamna där. 

 

För att hamna högst upp på de organiska sökresultaten behöver du genomföra en rad olika åtgärder. Allt från att skapa innehåll på din hemsida som är anpassat efter de sökord du vill synas på. Till att genomföra tekniska åtgärder som gör att du indexeras av Google. Några av dessa åtgärder är förvånansvärt enkla att genomföra, och andra åtgärder är betydligt mer komplicerade och kräver handpåläggning från någon som har erfarenhet, eller teknisk kunskap kring webbutveckling.

Dina kunder är ständigt inne på Google - men syns du där?

Undrar du varför dina konkurrenter säljer mer och har större tillväxt? Gör då något så enkelt som att genomföra en sökning på Google. Syns dem där, men du gör inte det? Där har du det enkla svaret. Syns man inte så finns man inte. Då kan man inte heller förvänta sig att man skall få fler besökare till sin hemsida och inte heller få fler kunder som väljer att handla. 

Frågor och svar kring SEO

Hur gör jag för att synas högst upp på Google?

Man brukar säga att de finns en checklista på över 100 punkter du behöver genomföra för att lyckas synas högst upp på Googles sökresultat (SERP:en). Kontakta oss på Gausel Digital så hjälper vi dig att nå de mål och resultat inom sökmotoroptimering som du önskar.

Vad innebär lokal SEO?

Inom sökmotoroptimering finns ett begrepp som få känner till, men är viktigt i sammanhanget att synas. Det handlar om att synas lokalt, där du finns, på Googles sökningar. Detta gäller främst för dig som har en fysisk butik eller en fysisk plats där dina kunder kan besöka dig. För att lyckas synas lokalt behöver du genomföra 6st steg på din Google My Business-sida:  

 

  1. Skriv in all relevant data och information som har med din butik att göra. 

  2. Bekräfta att du verkligen har en butik på just den plats du angett. 

  3. Se till att dina öppettider stämmer. Även på helgdagar. 

  4. Få in recensioner samt svara på dessa recensioner. 

  5. Lägg till många bilder på dig och din verksamhet. 

  6. Lägg till vilka produkter och tjänster du erbjuder. 

 

Läs mer om lokal SEO hos Google.

Vad kostar det med SEO?

Alla projekt som vi genomför är olika i form av tid och resurser. Vi tar alltid 1000 SEK/tim för våra tjänster och du som kund kommer att få gå igenom en 2-stegs modell. Där vi alltid börjar med en nulägesanalys som mynnar ut i en konkret actionplan för vad vi tillsammans skall göra. 

Vad innebär ON-page SEO?

ON-page är den delen av sökmotoroptimering som du själv skapar på din hemsida. Det innefattar att skapa innehåll i form av texter, bilder, rubriker och layout. Innehållet på din hemsida är direkt avgörande för om du skall lyckas. Se därför till att du alltid svarar på kundens frågor i dina texter samt är tydlig i dina rubriker med vad det är ditt innehåll handlar om.

Jag driver ett litet företag med 3 anställda - kommer jag kunna synas på Google?

Oavsett hur stort ditt företag är så rekommenderar vi alltid att man satsar på en bra hemsida som är sökmotoroptimerad. 

SEO-Göteborg.jpg