top of page

Hur du bygger en hemsida i Shopify - En steg-för-steg-guide

Är du intresserad av att bygga en e-handel i Shopify men vet inte riktigt var du ska börja? Oroa dig inte, i den här artikeln kommer vi att gå igenom steg-för-steg hur du enkelt och effektivt skapar din egen webbshop med hjälp av Shopifys plattform. För att göra det ännu enklare har vi även skapat en tillhörande video på Youtube, som du kan följa med i när du bygger din butik. Låt oss börja!  

Skapa ett konto

För att komma igång med din Shopify-butik behöver du först skapa ett konto. Gå till Shopify.com och följ instruktionerna för att registrera dig. När du har skapat ditt konto kommer du att få tillgång till din butiks adminpanel, där du kommer att skapa och hantera din webbshop.


Översiktsvy/adminpanel

I adminpanelen får du en överblick över din butik, dess prestanda och funktioner. Härifrån kan du lägga till produkter, skapa sidor, hantera kundorder och mycket mer. Ta dig tid att bekanta dig med gränssnittet så att du snabbt och enkelt kan navigera i din butik när du börjar bygga den.


Välj ett tema

För att din butik ska se professionell och inbjudande ut behöver du välja ett tema som passar ditt varumärke och din målgrupp. Shopify erbjuder en mängd olika teman, både gratis och betalda, som du kan välja mellan. Tänk på att välja ett tema som är responsivt och anpassningsbart, så att det fungerar lika bra på olika enheter och skärmstorlekar.


Skapa en produkt

När du har valt ditt tema är det dags att börja lägga till produkter i din butik. I Shopify kan du enkelt skapa produkter genom att fylla i relevant information, som produktnamn, beskrivning, pris och bilder. Kom ihåg att använda tydliga och högupplösta bilder samt detaljerade produktbeskrivningar för att öka konvertering och minska antalet returer.


Skapa kategorier/collections

För att göra det enklare för dina kunder att hitta det de letar efter är det viktigt att organisera dina produkter i kategorier/produktserier eller så kallade "collections". Genom att skapa kategorier kan du ge en bättre shoppingupplevelse och underlätta för kunder att hitta liknande produkter.


Skapa sidor

I din e-handel behöver du också skapa sidor som ger dina kunder mer information om ditt företag och hur de kan kontakta dig. Några exempel på sidor som kan vara viktiga att inkludera är Om oss, Kontakta oss, Fraktinformation och Returpolicy. Använd dessa sidor för att bygga förtroende hos dina kunder och ge dem den information de behöver för att känna sig trygga med att handla hos dig.


Bygg din meny och sidfot

En användarvänlig navigationsstruktur och en informativ sidfot är viktiga delar av din webbshop. I Shopify kan du enkelt skapa menyer och anpassa sidfoten så att den innehåller viktig information och länkar till relevanta sidor, som dina kategorier, kundtjänst och sociala medier. Se till att din meny är tydlig och enkel att navigera för att underlätta för dina kunder att hitta det de söker.


Inställningar

För att optimera din butik för bästa möjliga resultat är det viktigt att gå igenom och justera dina inställningar. Detta inkluderar bland annat att ställa in fraktalternativ, skatter, betalningsmetoder och lagerhantering. Att ha korrekta inställningar är avgörande för att säkerställa en smidig kundupplevelse och undvika problem längre fram.


Redigeringsläge, skapa mallar och flytta block

Anpassa din butiksdesign ytterligare genom att använda redigeringsläget, skapa mallar och flytta block. Med dessa funktioner kan du enkelt ändra layouten på din sida, lägga till nya element och anpassa designen så att den passar ditt varumärke och din stil. Detta hjälper dig att skapa en unik och attraktiv webbshop som sticker ut från konkurrenterna och lockar kunder att handla hos dig.


 

Nu när du har en grundläggande förståelse för hur du bygger en e-handel i Shopify är det dags att sätta igång och skapa din drömbutik! Kom ihåg att vara konsekvent med ditt varumärke och att fokusera på att erbjuda en smidig och användarvänlig kundupplevelse.


Lycka till med din nya e-handel, och glöm inte att titta på vår tillhörande Youtube-video för en mer visuell guide genom processen!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page