top of page

Koppla på SWISH och KLARNA till Shopify

Innan vi dyker in i de detaljerade stegen, vill jag betona att för att koppla betalningsplattformar till din butik behöver du ha en verksamhet och ett bankkonto registrerat under samma namn. Dessa uppgifter krävs när du konfigurerar din betalningsleverantör.För att lägga till Swish och Klarna till din Shopify-butik, följ stegen nedan:


  • Steg 1: Bestäm om du vill ha en extern betalningsleverantör som Klarna eller SVEA, eller om du vill använda Shopify Payments som ingår.


  • Steg 2: Kontakta Klarna och skapa ett konto hos dem. Genom att skapa ett konto i deras portal kan du koppla dig till din Shopify-butik. Om du väljer Klarna Checkout, kommer Swish automatiskt att bli en del av dina betalningsalternativ. Du behöver inte göra något extra för att lägga till det.


  • Steg 3: Om du vill använda Swish utan Klarna, behöver du en separat mellanhand som till exempel Billwerk+. Skapa först ett konto hos Billwerk+ och följ sedan deras instruktioner för att lägga till Swish som betalningsmetod i din Shopify-butik.


  • Steg 4: För att koppla ditt Klarna-konto till din Shopify-butik, navigera till 'Inställningar' på din Shopify-administratörssida och välj 'Betalningsleverantörer'. Under 'Betalningsleverantörer', klicka på 'Lägg till leverantör', sök efter Klarna och välj det från listan. Fyll i dina Klarna-kontouppgifter, inklusive ditt konto-ID och delade hemlighet, som du kommer att få när du skapar ditt Klarna-konto. Klicka på 'Aktivera' för att slutföra kopplingen.


  • Steg 5: Konfigurera dina inställningar för Klarna inom Shopify. Detta innebär att justera vilka betalningsmetoder du accepterar, dina leveransalternativ och dina returinställningar. Klarna erbjuder en rad olika betalningsalternativ, inklusive faktura, delbetalning, och direkt betalning. Välj vilka alternativ du vill erbjuda dina kunder.


  • Steg 6: Testa din nya betalningsmetod. Shopify tillåter dig att skapa en testorder för att kontrollera att betalningsprocessen fungerar smidigt.


  • Steg 7: Uppdatera dina köpevillkor, integritetspolicy, fraktpolicy och returpolicy för att inkludera information om de nya betalningsmetoderna. Det är viktigt att dina kunder känner till vilka betalningsalternativ som finns tillgängliga och hur retur- och återbetalningsprocesserna fungerar.


Genom att följa dessa steg kan du framgångsrikt koppla Swish och Klarna till din Shopify-butik och erbjuda dina kunder en mängd säkra och bekväma betalningsalternativ.


 


0 kommentarer
bottom of page