top of page

Bygg en gratis hemsida med WIX: En steg-för-steg-guide

Att bygga en hemsida har aldrig varit enklare tack vare plattformar som WIX. Med användarvänliga verktyg och intuitiva funktioner kan du skapa en attraktiv och funktionell webbplats utan att behöva lära dig kodning. I det här inlägget går vi igenom hur du bygger en hemsida i WIX, steg för steg, kopplat till en Youtube-video som ger dig en visuell guide. Låt oss komma igång!

Hur du skapar ett konto

00:49 - Det första steget är att skapa ett konto på WIX. Det är helt gratis att börja bygga din hemsida, och du kan enkelt uppgradera till en betald plan om du behöver mer avancerade funktioner. Besök WIX.com och registrera dig med din e-postadress eller använd ditt Google- eller Facebook-konto för att komma igång.


Redigeringsverktyget

03:39 - När du har skapat ditt konto är det dags att utforska WIX redigeringsverktyg. Redigeringsverktyget låter dig anpassa din webbplats design och layout, lägga till och redigera text, bilder och videoklipp, och mycket mer. Med drag-och-släpp-funktionaliteten kan du enkelt flytta objekt på sidan och ändra deras storlek efter dina önskemål.


Hur du bygger sidorna: En bra hemsida behöver flera sidor som ger information om din verksamhet eller dina produkter. För att skapa nya sidor, navigera till "Sidor" i sidomenyn och klicka på "Lägg till sida." Du kan välja mellan olika sidmallar som passar ditt syfte, såsom "Om oss", "Kontakt" och "Produkter". Kom ihåg att namnge dina sidor på ett tydligt och konsekvent sätt så att besökarna kan navigera enkelt på din webbplats.


Lägg till och ta bort knappar/bilder: För att göra din hemsida mer interaktiv och visuellt tilltalande kan du lägga till knappar och bilder. Använd "Knappar" och "Bilder" verktygen i sidomenyn för att lägga till dessa element på din sida. Du kan ändra storlek, färg och typsnitt på knapparna, samt ladda upp egna bilder eller välja från WIX bildbibliotek.


Ändra texter: Det är viktigt att din webbplats innehåller engagerande och relevant textinnehåll. För att redigera text på din sida, klicka på textobjektet och välj "Redigera text". Du kan ändra typsnitt, storlek, färg och formatering för att skapa en professionell look.


Fixa menyn: En användarvänlig och snygg meny underlättar navigeringen på din webbplats. För att anpassa din meny, klicka på menyn och välj "Redigera meny". Här kan du lägga till, ta bort eller ändra ordningen på menylänkar, samt ändra typsnitt, färg och formatering för att matcha din webbplats design.


Sektioner & block: För att organisera din webbplats innehåll kan du använda sektioner och block. Sektioner är horisontella områden på sidan som kan innehålla flera block, medan block är individuella innehållselement som text, bilder eller knappar. För att lägga till en sektion, klicka på "+" i sidomenyn och välj "Sektioner". Du kan sedan välja en fördefinierad layout eller skapa en egen genom att lägga till block.


Mobilversionen

18:28 - Det är viktigt att din hemsida ser bra ut och fungerar smidigt på mobila enheter, eftersom många besökare kommer att använda sina smartphones eller surfplattor för att surfa på din webbplats. WIX erbjuder en mobil editor där du kan anpassa mobilversionen av din hemsida. Klicka på "Mobil" i översta verktygsfältet för att komma åt mobilredigeraren och optimera din webbplats för mobila enheter.


Översiktsvyn (Instrumentpanelen/Dashboard)

22:29 - För att övervaka och hantera din webbplats kan du använda WIX instrumentpanel, även kallad "Dashboard". Här kan du se statistik över besökare, redigera SEO-inställningar, hantera e-postmarknadsföring och mycket mer. Du kan komma åt instrumentpanelen genom att klicka på "Dashboard" i översta verktygsfältet.


Lägga till appar

41:46 - WIX App Market erbjuder en mängd appar som kan förbättra din webbplats med ytterligare funktioner och verktyg. För att utforska apparna och lägga till dem på din webbplats, klicka på "App Market" i sidomenyn och sök efter den app du vill använda.


Att synas på Google

45:37 - För att öka trafiken till din webbplats är det viktigt att synas på Google och andra sökmotorer. WIX erbjuder SEO-verktyg (Search Engine Optimization) som hjälper dig att förbättra din synlighet på Google. Du kan redigera sidtitlar, beskrivningar och sökord, samt skapa en sitemap och optimera bildernas alt-texter. För mer information om hur du kan förbättra din webbplats SEO, kolla in WIX SEO Wiz.Skapa en hemsida i WIX - Redigeringsläget

0 kommentarer
bottom of page