top of page

SEO Borås

Oavsett hur stort eller litet ditt företag är, är det viktigt att ha en stark digital närvaro mot dina kunder. Du vill att folk ska kunna hitta dig när de letar efter produkter och tjänster som du erbjuder. Men att jobba med SEO i Borås är inte så enkelt som en del byråer vill att du ska tro. Det finns väldigt många saker som ingår i SEO-marknadsföring, inklusive platsen för ditt kontor, antalet recensioner på Trustpilot och Google eller om det finns en Facebook-sida specifikt tillägnad ditt företag. Det kan vara svårt för småföretagare som inte har hela dagen, varje dag, på sig att försöka ta reda på vad som händer med deras webbplatsrankning lokalt i Google. Vårt team har utvecklat en process som fungerar, för små och medelstora företag, och som är lätt att förstå och lätt att implementera. Vi kommer att visa dig hur vi kan hjälpa ditt företag att växa genom att optimera för lokal SEO i Borås - genom sökmotorer som Google. 

 

Bara i Borås kommuner bor det över 114 000 invånare. Då har vi inte ens räknat med närliggande tätorter som också skulle kunna räknas med som potentiella kunder som söker efter dina produkter och tjänster. Har du en fysisk butik i Borås kommer du att behöva marknadsföra dig lokalt. Och det bästa sättet att göra detta på är genom digital marknadsföring och lokal SEO som gör att din butik eller verksamhet alltid syns när någon söker efter dina produkter eller tjänster.

Kontakta oss

Din verksamhet finns i Borås - men du kan nå hela Sverige

Genom att jobba med rätt marknadsföringskanal i form av sökmotoroptimering kan du se till att dina produkter och tjänster syns för alla i Sverige. Det är ett krävande arbete som tar tid. Men på sikt är det väldigt lönsamt och dina kunder kommer kunna hitta till dig när de söker efter en specifik produkt eller tjänst. Det viktigaste är att se till att synas på rätt sökord eller rätt sökfras. 

 

Om du till exempel jobbar med att sälja golfklubbor - då måste du synas när kunder Googlar efter golfklubbor. 

 

Eller ett annat exempel: En bilägare i Borås får inte igång sin bil. Något har gått sönder. Vad är det första vi människor gör? Jo vi Googlar efter någon eller något som kan hjälpa oss. Om du och ditt företag (som i detta fallet är en bilverkstad) inte syns, då kan du enkelt räkna ut att det kommer att bli förödande för din verkstads försäljning. Bilägaren kommer helt enkelt att gå till någon av dina konkurrenter. 

 

Genom att jobba med oss på Gausel Digital kommer vi att hjälpa dig identifiera vilka sökord och sökfraser du skall synas på i syfte att nå din målgrupp. Oavsett om du säljer golfklubbor för miljoner eller driver en bilverkstad. Vi vet hur man identifierar kundens behov och vi vet hur man skall göra för att hamna högst upp i sökningarna.

Hur skall jag göra för att mitt företag skall synas när någon Googlar i Borås?

  • Skapa en professionell hemsida: En välutformad hemsida kan hjälpa dig att visa upp ditt företag på ett tillförlitligt och professionellt sätt.

  • Använd lokal SEO: Om du har en fysisk verksamhet kan du använda lokal SEO för att öka chansen att ditt företag dyker upp i lokala sökningar. Detta innebär att du optimerar din hemsida och dina onlineprofiler för att de ska vara relevanta för dina lokala kunder.

  • Skapa en Google My Business-profil: Genom att skapa en Google My Business-profil kan du lägga till information om ditt företag, till exempel adress, öppettider och kontaktuppgifter. Detta gör det enklare för kunder att hitta dig på Google Maps och i lokala sökningar.

  • Använd sökmotorsoptimering (SEO): Genom att använda SEO kan du öka chansen att ditt företag dyker upp högt i sökresultaten på Google. Detta innebär att du optimerar din hemsida och innehåll för att den ska vara relevant och användbar för användare och sökmotorer.

Det finns många olika saker du kan göra för att öka chansen att ditt företag synas på Google, men det kan ta lite tid och ansträngning att få resultat. Det kan vara en bra idé att söka professionell hjälp om du känner att du behöver mer hjälp.

SEO Borås

Optimera för lokal SEO i Borås

En av de viktigaste plattformarna du kommer att behöva använda, för att optimera din SEO och se till att du syns lokalt i Borås, är Google My Business-plattformen. Härifrån styr du allting som har med dina uppgifter att göra, samt öppettider och information till kunderna. Att optimera denna sidan är bara ett litet steg på vägen. Men det är det absolut enskilt viktigaste steget för att kunderna skall kunna hitta till dig. Du kommer även behöva samla in omdömen från dina kunder, lägga till massor med relevanta bilder och se till att adressen/öppettider stämmer. 

 

Om du inte är bekväm med att genomföra detta på egen hand så hjälper vi dig självklart med detta. Detta är något vi har mycket erfarenhet av och har beprövad erfarenhet inom. Låt oss hjälpa dig att påverka den lokala SEO:n till det bättre, så att dina kunder kan hitta till din butik. 

bottom of page