top of page

Lär dig bygga en hemsida i Wordpress på 1 timme

Att bygga en hemsida med Wordpress är ett utmärkt val, tack vare plattformens popularitet och användarvänlighet när det gäller att skapa och hantera hemsidor. I denna guide kommer vi att följa en steg-för-steg-process för att bygga din egen hemsida i Wordpress. Dessutom kommer vi att inkludera ytterligare råd och information som hjälper dig att utforma en hemsida som är estetiskt tilltalande och praktisk att använda.


 


 

Välja webbhotell och skapa ett konto i Loopia för att komma igång

Det första steget i att skapa en hemsida är att välja ett webbhotell och skapa ett konto hos dem. Loopia är en populär webbhotellstjänst som erbjuder smidig integration med Wordpress. Genom att skapa ett konto hos Loopia får du tillgång till en rad verktyg och tjänster som kan hjälpa dig att bygga och underhålla din hemsida.


Adminpanelen i Wordpress. Rensa alla tillägg/appar och sidor

När du har skapat ett konto och installerat Wordpress på ditt webbhotell, är det dags att utforska adminpanelen. Här kan du hantera alla aspekter av din hemsida, inklusive tillägg, appar och sidor. Innan du börjar bygga din hemsida, rekommenderar vi att du rensar alla förinstallerade tillägg och appar samt tar bort eventuella förinställda sidor. Detta ger dig en ren grund att börja bygga din hemsida på.


Installera All-in-one WP Migration

All-in-one WP Migration är ett kraftfullt verktyg som låter dig enkelt migrera och säkerhetskopiera din hemsida. Genom att installera detta tillägg kan du enkelt överföra din hemsida till en annan server eller återställa den från en säkerhetskopia vid behov.


Installera temat Astra

Ett tema är en grundläggande designmall som bestämmer utseendet och känslan av din hemsida. Astra är ett populärt och användarvänligt tema som erbjuder många anpassningsmöjligheter. Genom att installera Astra får du tillgång till en mängd olika designalternativ och färdiga mallar som du kan använda som grund för din hemsida.


Installera Starter Templates och välj din mall

För att göra det enklare att komma igång med din hemsida rekommenderar vi att du installerar tillägget Starter Templates. Detta tillägg erbjuder en rad professionellt utformade mallar som du kan använda som grund för din hemsida. Bläddra igenom de tillgängliga mallarna och välj den som bäst passar dina behov och önskemål.


Designa din hemsida

Med ditt tema och mall på plats är det dags att börja designa din hemsida. Använd de verktyg och funktioner som Astra och Starter Templates erbjuder för att anpassa färger, typsnitt, layout och andra designelement. Detta gör att du kan skapa en unik och personlig hemsida som återspeglar ditt varumärke och dina preferenser.


ELEMENTOR;

Bygg ihop titlar, knappar, texter, bilder, bakgrund och andra grafiska element på hur sidan ska se ut

Elementor är en populär sidbyggare för Wordpress som ger dig full kontroll över din hemsidas design och layout. Genom att använda Elementor kan du enkelt dra och släppa titlar, knappar, texter, bilder, bakgrunder och andra grafiska element för att skapa en professionell och tilltalande hemsida.


Bygga en responsiv sida som ser bra ut i mobiltelefoner och surfplattor

För att säkerställa att din hemsida ser bra ut och fungerar smidigt på alla enheter, är det viktigt att bygga en responsiv design. Både Astra och Elementor erbjuder responsiva designfunktioner som hjälper dig att anpassa din hemsida så att den fungerar optimalt på både mobiltelefoner och surfplattor.


Skapa kontaktformulär

Kontaktformulär är viktiga för att besökare ska kunna komma i kontakt med dig. Använd tillägg som Contact Form 7 eller WPForms för att enkelt skapa och anpassa kontaktformulär som uppfyller dina behov.


Skapa texter och content med ChatGPT

Att skapa engagerande och välformulerade texter är avgörande för att hålla besökare intresserade av din hemsida. ChatGPT är en AI-baserad skrivassistent som kan hjälpa dig att skapa texter och innehåll för din hemsida, vilket sparar tid och energi.


Bygga meny och sidfot (Header och footer)

Menyer och sidfötter är viktiga för att göra din hemsida lätt att navigera och ge en professionell känsla. Använd de verktyg som Astra och Elementor erbjuder för att skapa anpassade menyer och sidfötter som passar din hemsidas design och struktur.


Ändra och skapa en logga

En logotyp är en viktig del av din hemsidas varumärkesidentitet. Använd verktyg som Canva eller Adobe Illustrator för att skapa en anpassad logotyp som representerar ditt varumärke och hjälper dig att sticka ut från mängden.


Få hjälp med SEO genom Rank Math

Sökmotoroptimering (SEO) är avgörande för att öka din hemsidas synlighet och förbättra din placering i sökresultaten. Rank Math är ett populärt och effektivt SEO-tillägg för Wordpress som hjälper dig att optimera din hemsida för sökmotorer. Genom att installera och använda Rank Math kan du analysera och förbättra din hemsidas SEO-prestanda, vilket ökar chansen att attrahera mer trafik och potentiella kunder.0 kommentarer
bottom of page